Bye bye maskné, hallo stralend huidje met deze tips!

Mijn lichaamIris Tuinder

Nu we allen verplicht een mondkapje moeten dragen, kampen veel dames en heren met zogeheten ‘maskné’. Dit zijn kleine vervelende pukkeltjes rondom je mond en kin, die ook nog eens kunnen jeuken. Door de wrijving van het masker op de huid, zou je huid geïrriteerd kunnen raken waardoor er mogelijk puistjes en andere onzuiverheden ontstaan. In sommige gevallen kan er zelfs een maskné-uitbraak ontstaan. En dat willen we niet! Daarom geven we je graag een aantal tips over hoe je ‘maskné’ en andere huidirritatie door een mondmasker zou kunnen voorkomen. Onderstaande skin care stappen zouden je huid zichtbaar kunnen verbeteren. Lees en smeer!

1.  Draag een schoon mondkapje

Zorg ervoor dat je iedere dag een schoon en gewassen mondkapje draagt. Een katoenen mondkapje schijnt het beste zijn. Je kunt je mondkapje gewoon in de wasmachine doen en op 60 graden wassen nadat je hem hebt gebruikt. Vermijd echter wasverzachter, dit zou je huid juist weer kunnen irriteren.

2.  Bescherm je huid met SPF

Ondanks dat een mondkapje je mond en een gedeelte van je neus bedekt, houdt het niet alle UV-straling tegen. Het is belangrijk om je gezicht altijd met een SPF in te smeren, ook als je een mondkapje draagt. Kies een factor die bij jou en je huid past. In de zomer kun je een zonnebrand gebruiken, in de winter is een gezichtscrème met SPF-factor ideaal.

3.  Draag geen make-up onder mondkapje

Draag het liefst geen make-up terwijl je een mondkapje draagt. Zou je toch make-up willen gebruiken, gebruik dan een make-up op minerale basis. Dit zou de poriën in je huid minder doen verstoppen, zodat je huid nog kan ‘ademen’.

4.  Reinig je huid grondig

Het allerbelangrijkste onderdeel van een stralend huidje is het reinigingsproces. De bacteriën onder dat mondmasker kunnen immers lekker hun gang gaan op je huid, dus het is belangrijk deze goed schoon te houden. We maken voor deze stap onderscheid tussen een droge/gevoelige huid en een huid die gevoelig is voor maskné.

Onzuivere en gevoelige huid

  • Begin met het reinigen van je huid met een reinigingsolie. Een olie zou zich namelijk aan vuiltjes, talg, zweet, SPF en waterproof make-up kunnen hechten, waardoor het eerste laagje vuil zou kunnen worden verwijderd. Reinig je huid daarna met een kalmerende cleanser voor het herstellen van je huidbarrière.
  • Gebruik na het reinigen één of twee keer in de week een exfoliant. Door te veel exfoliëren kan je huid ook weer beschadigd raken. Kies voor een exfoliant die bij jouw huidbehoeftes past.
  • Last but not least: hydrateer je huid. Ook al heb je last van onzuiverheden of voelt je huid al vet aan, een hydraterende verzorging is belangrijk! Het zorgt ervoor dat je huid sneller herstelt en gevoed blijft.

Droge en gevoelige huid

  • Ook bij een trekkerige, droge of geïrriteerde huid is het reinigen ontzettend belangrijk. We raden je aan om je huid tweemaal daags te reinigen met een milde, kalmerende cleanser. Vermijd bij dit soort huidtype de oliën. Een reiniger zou voldoende moeten zijn om je huid goed schoon te maken.
  • Indien je huid op sommige plekjes wat ruw of gevoelig aanvoelt, zou je wat van onze Aloe Vera Gelly op deze plekjes kunnen smeren. Deze gel gebaseerd op Aloë Vera is prettig bij een gevoelige of droge huid. De verfrissende gel zou gevoelige plekjes meteen kunnen verzachten. Ook bij verbranding van de huid door de zon heeft deze gel een verkoelend effect.
  • Juist bij dit huidtype is hydrateren Een goed gehydrateerde huid zal minder gauw droog aanvoelen en ziet er stralend uit. Verwen jezelf en je huidje dus vaker met een hydraterend huidmasker en breng minstens tweemaal daags verzorgende dag- en nachtverzorging aan.

Een gezond babyhuidje komt je zomaar niet aanwaaien! Het is belangrijk deze goed te reinigen en hydrateren, helemaal nu we dagelijks een mondkapje moeten dragen en onzuiverheden sneller gevormd kunnen worden. Drink daarnaast voldoende water, eet je vitamines en mineralen en zorg voor een goede skin care. Smeerse!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!