Alles over aloë vera

Aloë vera: een veelzijdige wonderplant


Al eeuwenlang wordt deze cactusachtige vetplant gebruikt op talloze manieren, voornamelijk vanwege haar vele medische en cosmetische eigenschappen. Door de stekels op de bladeren heeft de aloë vera-plant misschien wat weg van een cactus, maar familie is het niet. Het is een echte vetplant, oftewel een succulent – een plant die vocht opslaat in delen van het lichaam. In het geval van de aloë vera gebeurt dat in de bladeren die tot wel 60 cm lang kunnen worden. Door de grote hoeveelheden vocht – de aloë vera-plant bestaat tot wel 99,5% uit water – zijn de bladeren rijk aan een gel-achtige substantie in de kern van de plant. Dat is nou precies waar de plant zo om wordt geroemd: de gel. Al onze producten – van de drinks, tot de crèmes en zelfs de tandpasta – bevatten aloë vera-gel van de hoogste kwaliteit.

Oorspronkelijk is de plant is waarschijnlijk afkomstig uit het Midden-Oosten, maar groeit nu in onder andere in het Middellandse Zeegebied, India, Mexico, de VS en Indonesië. De omstandigheden moeten daarvoor echter wel precies goed zijn: zonnig, vochtig en zeker niet te koud.

Over onze aloë vera-velden

Voordat de aloë vera in onze flesjes of tubes belandt moet de plant op natuurlijke wijze groeien. Dat gebeurt op onze Forever-velden. De eerste – met zo’n 2,600 hectare de grootste ter wereld – bevindt zich in de Dominicaanse Republiek. De vruchtbare grond, de ideale temperatuur en precies de juiste hoeveelheid neerslag vormen de ideale omstandigheden om aloë vera van hoge kwaliteit te verbouwen en te oogsten. Onze tweede is gevestigd in de Rio Grande Valley ten zuiden van Texas, ook hier zijn de omstandigheden voor de aloë vera-plant uitstekend. Deze velden zijn gezamenlijk goed voor een oogst van 500.000 kilo aloë per week, afkomstig van meer dan 50 miljoen aanwezige aloë vera-planten. In ons geval is dat de plant aloë Barbadensis Miller.

Over de Aloë Barbadensis Miller

De aloë-familie bestaat uit meer dan 320 soorten, maar de aloë vera barbadensis is veruit de bekendste variant in zijn soort. De werking en de medische eigenschappen van de actieve bestanddelen van deze specifieke variant worden al eeuwen geroemd. De bladeren bevatten twee onderdelen die voor de huid of als supplement gebruikt worden: de gel die in de kern van de bladeren zit en de gele substantie die ook wel aloïne of barbaloïne wordt genoemd. Leer meer over de eigenschappen van de aloë vera-plant.

Waar is aloë vera goed voor?

Aloë vera kan zowel uit- als inwendig gebruikt worden. De toepassingen van aloë vera zijn dan ook uitgebreid. Zowel de pure gel als aloë vera in verwerkte vorm kunnen helpen bij het verzorgen, verkoelen en verzachten van de huid.

Ook inwendig komt aloë vera goed van pas, bijvoorbeeld door het sap te drinken! Aloë Vera ondersteunt het natuurlijk afweersysteem en is goed voor de darmwerking.* Lees voor het gebruik van de verschillende producten die aloë vera bevatten eerst goed de gebruiksaanwijzing en kies altijd een product met hoogwaardige aloë vera.

Daarnaast is een voedingssupplement geen vervanging van gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Drink Forever Aloe Vera Gel als aanvulling op een gezond eetpatroon, niet ter vervanging van gezonde voeding. Overschrijd daarom de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet.

*Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating

Aloë vera en afvallen

De positieve effecten van het inwendig gebruik van aloë vera hangen nauw samen met een gezonde lichamelijke balans – en dus ook het gewicht. Zo kan aloë vera ook een bepaald dieet ondersteunen. Het is niet alleen gezond om te combineren met goede en uitgebalanceerde voeding – aloë vera kan ook worden gebruikt bij het afvallen. Zo is er bijvoorbeeld ons C9-programma. Dit is een negendaagse cleansing op basis van gezonde voeding, beweging, rust ondersteund met aloë vera gel voor de spijsvertering* en andere voedingssupplementen. Zo werk je op een verantwoorde manier toe naar een fittere en gezondere versie van jezelf. Naast C9 bieden we nog veel meer producten die helpen de natuurlijke balans van het lichaam te vinden.

Productbrochure bekijken?

Van dranken en voedingsmiddelen tot huidverzorging en huishoudelijke artikelen. Forever heeft ruim 100 producten, waarbij aloë vera het basisingrediënt is.

Bekijk de brochure.

Erkende Forever Business Owners

Forever realiseert haar verkoop via Forever Business Owners (FBO’s). Het zijn zelfstandige ondernemers die de producten en de inkomensmogelijkheden met jou kunnen delen. Zij bieden persoonlijke ondersteuning en staan klaar om eventuele vragen te beantwoorden.

Let op: ga alleen in zee met officieel erkende FBO’s.
Officiële FBO’s zijn getraind en beschikken over uitgebreide kennis. Ze zorgen voor de juiste ondersteuning en persoonlijke benadering. Ook zijn ze bevoegd om de 30-dagen tevredenheidsgarantie aan te bieden en ze worden ondersteund door het Forever Benelux hoofdkantoor in Baarn, Nederland. Je bent daarmee verzekerd van de betrouwbaarheid en de beste service.