Meer vrijheid als ondernemer

Mijn businessKristof

Het verhaal van Kristof, Forever Business Owner in België. Dromen komen niet met een deadline. Het is nooit te laat om het roer om te gooien en iets nieuws te proberen. Kristof maakte zijn keuze na vele, slapeloze nachten. Zijn persoonlijke reflecties over zijn levenspad in deze stille uren vraten emotioneel aan hem. Het geld dat hij verdiende met zijn onderneming was goed, maar het geheel voelde niet goed genoeg.

Aan de buitenkant leek hij de droom van velen te leven. Kristof werkte eerst in de IT- en webontwikkeling, waarna hij een eigen bedrijf startte in digital marketing en webdesign. Zijn klantenbestand was groot en het bedrijf groeide flink door. Maar het eiste ook veel van hem. Werken als zelfstandig ondernemer voelde niet bevrijdend, aangezien hij 14 uur per dag achter zijn bureau zat om bij te blijven.“Ik vroeg mezelf regelmatig af of ik dit wilde volhouden tot mijn pensioen,” zegt Kristof. “Diep vanbinnen wilde ik meer vrijheid, meer tijd voor familie en meer tijd voor mezelf.”

Hij dacht terug aan een moment waarop een buurman hem introduceerde aan de carrièrekans van Forever Living Products. Kristof, zijn vrouw en twee kinderen, hielden van de Forever-producten. Maar om zelf business owner te worden? Dat gaf hem een bezorgd gevoel.

Als er iets is dat hem tegenhield, was het zijn angst om nog minder tijd over te houden. Om succesvol te zijn als business owner, wist hij dat hij tijd moest investeren om deze nieuwe business aan te leren. Hij kon het zichzelf niet voorstellen dat hij meer tijd en vrijheid kon bekomen met het business model van Forever. Hij vertelde zijn buur over zijn bezorgdheid, waarop hij zei dat ik mij hierover geen zorgen moest maken.  Als je er maar voor open staat om het te leren. “Probeer eerst eens producten aan vrienden en aangetrouwde familie aan te bevelen en bouw dat verder uit”, was zijn advies.

Kristof registreerde zich als business owner bij Forever. Je weet niet of iets werkt, als je het niet probeert. Met steun en begeleiding van andere business owners, voelde hij zich steeds comfortabeler in het geven van presentaties en zijn business op te bouwen. Voor hij het wist was hij tien jaar verder. Nu heeft Kristof iets wat hij met geld niet kan kopen: een grote persoonlijke ontwikkeling en een gebalanceerd leven met een mooie lifestyle waar hij vroeger enkel kon van dromen.

“Binnen mijn eerste jaar had ik de mogelijkheid om mijn IT-bedrijf af te bouwen en mezelf te focussen op Forever,” herinnert Kristof zich. “Dat was de beste keuze die ik ooit maakte.”

Als hij terugdenkt aan de eerste jaren bij Forever, dan komt zijn succes door de mensen om hem heen die hem door deze tijd heen hielpen.

“Als ik één tip mag meegeven? Vraag hulp aan je collega’s bij Forever als je die nodig hebt.” besluit Kristof. “Het is niet altijd makkelijk en soms heb je wat positiviteit nodig als het even tegenzit. Met Forever voel je je nooit alleen.”