De toepassingen van aloë vera

Aloë vera: breed inzetbaar wondermiddel

Het is algemeen bekend dat de aloë vera plant verlichtend werkt op een verbrande huid na het zonnen, maar dat is slechts één van de vele toepassingen van de wonderplant. De veelzijdige vetplant heeft een lange geschiedenis van medicinaal gebruik, die teruggaat tot het oude Egypte. Tegenwoordig worden producten waarin aloë vera verwerkt is gebruikt voor talloze toepassingen: van voedingssupplement tot huidverzorging. We sommen hier wat belangrijke toepassingen voor je op.

Aloë vera voor je huid

Wil je je huid helder en gehydrateerd houden? Dan is het gebruik van aloë vera, of middelen die aloë vera bevatten erg aan te raden. Dit komt omdat de plant gedijt in droge gebieden met een onstabiel klimaat. Om de barre omstandigheden te overleven slaan de bladeren van de plant water op. Deze waterrijke bladeren, gecombineerd met speciale plantaardige stoffen die complexe koolhydraten worden genoemd, maken het een effectief middel om het gezicht gehydrateerd en goed verzorgd te houden.

Aloë vera heeft verzorgende en hydraterende eigenschappen die kunnen helpen bij huidverzorging en zorgen voor een stralend gezicht. Het gebruik van aloë vera lippenbalsem op droge lippen helpt om te hydrateren, je moet daarnaast natuurlijk wel gewoon water blijven drinken. Omdat aloë vera hydraterende en verzorgende eigenschappen heeft, kan het van pas komen bij een droge en broze huid, ook op de lippen en in de rest van het gezicht.

Aloë vera en blootstelling aan de zon

Net zoals aloë je huid na uren zonnen kan verlichten, kan het je huid ook op andere manieren verzorgen en verkoelen door de samenstelling van de gel. Het verzacht je huid bij insectenbeten en is uitermate populair in periodes waarbij men overlast heeft van de processierups. Bekijk ons gehele assortiment van dranken verrijkt met Aloë vera en ontdek de verzachtende werking die het zelfs van binnenuit heeft!

Aloë vera en de spijsvertering

Aloë vera komt terug in veel wetenschappelijke onderzoeken. Aloë vera ondersteunt het natuurlijke afweersysteem en is goed voor de darmwerking*. Daarnaast zitten onze Aloe vera-dranken boordevol natuurlijk aanwezige vitamines, waaronder vitamine C. Dit draagt bij aan de normale werking van het immuunsysteem, en zorgt voor de instandhouding van de normale werking van het immuunsysteem tijdens en na zware lichamelijke inspanning. Daarom kan tweemaal daags een glas van 60 ml al een enorme positieve boost geven!*

*Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating

Aloë vera: haar en hoofdhuid

Aloë is rijk aan vitamines en mineralen, vitamine B21, vitamine C, A en E en foliumzuur en hydrateert daarmee ook droog haar. Daarnaast verlicht het de jeukende hoofdhuid: je kunt aloë zelfs direct op je hoofdhuid gebruiken om jeukende hoofdhuid te verzachten. Het bevat hydraterende eigenschappen en het kan een enorm prettige zalf zijn voor een droge hoofdhuid in de winter, de tijd dat velen juist wat extra lijken te worstelen met hun haarverzorging en de hydratatie van de huid. Aloë vera heeft het vermogen om vocht aan te trekken en vast te houden, wat vooral gunstig is voor extreem droog en broos haar. Kijk in ons assortiment voor speciale conditioners en shampoos met meer toepassingen van aloë vera voor haar en hoofdhuid.

Productbrochure bekijken?

Van dranken en voedingsmiddelen tot huidverzorging en huishoudelijke artikelen. Forever heeft ruim 100 producten, waarbij aloë vera het basisingrediënt is.

Bekijk de brochure.

Erkende Forever Business Owners

Forever realiseert haar verkoop via Forever Business Owners (FBO’s). Het zijn zelfstandige ondernemers die de producten en de inkomensmogelijkheden met jou kunnen delen. Zij bieden persoonlijke ondersteuning en staan klaar om eventuele vragen te beantwoorden.

Let op: ga alleen in zee met officieel erkende FBO’s.
Officiële FBO’s zijn getraind en beschikken over uitgebreide kennis. Ze zorgen voor de juiste ondersteuning en persoonlijke benadering. Ook zijn ze bevoegd om de 30-dagen tevredenheidsgarantie aan te bieden en ze worden ondersteund door het Forever Benelux hoofdkantoor in Baarn, Nederland. Je bent daarmee verzekerd van de betrouwbaarheid en de beste service.