Recept van de maand: december

Mijn lichaamAloe Life

Om gezond te eten hoef je geen uren in de keuken te staan. En je hoeft ook geen dure ingrediënten of saaie recepten te gebruiken. De komende 4 maanden geven wij je heerlijke én gezonde recepten die stuk voor stuk in minder dan een uur te bereiden zijn. Weet je wat het mooiste is? Ze bevatten maar vijf ingrediënten! Dit recept is perfect voor iedereen die gezond wil leven, maar door een druk gezinsleven te weinig tijd heeft. Of voor degene met een kleine portemonnee. We begrijpen dat het in zo’n situatie lastig is om je gezondheidsdoelen na te streven. Daarom helpen we je op weg!

Welk gerecht staat er vanavond op het menu?

Vis met olijf en tomaat

4 PERSONEN | 12 MINUTEN

Ingrediënten

  • 250 gr fijngesneden cherrytomaten
  • 12 fijngesneden (met Spaanse pepers gevulde) olijven
  • 4 witte visfilets (tong, schol, heilbot, bot, tilapia of platvis)
  • 4 citroenpartjes
  • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie

Uit de kast

  • 1,5 theelepel oregano
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Kookspray (optioneel)

Bereiding

Vet een grote braadpan met anti-aanbaklaag in met kookspray of neutrale olie en zet de pan op matig vuur. Doe de tomaten in de pan en verhit ze. Wanneer de tomaten een aantal minuten zijn gebakken, voeg ze samen met de olijven in een schaal en mix het geheel. Voeg peterselie, en driekwart theelepel oregano toe.  

Zet de pan wederom op matig vuur en vet deze weer in met kookspray of neutrale olie. Kruid alle visfilets met zout, peper en de rest van de oregano. Bak de filets gedurende 3 minuten aan beide kanten totdat het vlees schilfert en wit wordt. Knijp over elke filet een citroenschijfje uit en beleg de vis met de olijven en de tomaten. 

Optioneel: serveer het gerecht met bruine rijst of quinoa: heerlijk!

 

Probeer deze ook eens:

Zoete aardappel chilisoep

Geroosterde groenten en kip quinoa