Zo kom je back on track na de vakantie

Mijn lichaamAnne von Gleich

De vakantie was heerlijk: even loskomen van je werk en routines. Je zette geen wekker en deed veel leuke, soms ongezonde dingen. Cocktails met je vriendinnen, barbecueën met het gezin, dagjes naar het strand... Maar helaas, aan al het goede komt een eind, zo ook aan de vakantie. De kinderen moeten weer naar school, je telefoon staat roodgloeiend en tot overmaat van ramp ben je ook nog eens aangekomen… Herkenbaar? Geen zorgen! Met onderstaande tips ben je zo weer back on track.

Feel the rhythm 

Of je het nu wil of niet, je ‘gewone leven’ gaat weer volop van start. Dus dat wordt vroeg opstaan, sociale afspraken inplannen, sporten, de kinderen helpen met het huiswerk, boodschappen doen, enzovoorts. Het heeft geen zin om hier lang over te piekeren; de tijd haalt je vanzelf in. Het enige advies wat wij kunnen geven is: laat je meevoeren door het ritme! De eerste week kost het je wat meer energie, daarna ben je er alweer aan gewend. Komt er iets teveel op je af? Pas dan onderstaande tip toe.

Kijk (en plan) alvast vooruit

Na een periode van rust kan er veel op je afkomen. Laat je niet gek maken! Maak in plaats daarvan een lijstje met alles wat er speelt, groot en klein. Door alles van je af te schrijven creëer je meer rust in je hoofd. Daarna kun je de onderwerpen prioriteren en inplannen. Enne, niet alles hoeft tegelijk.

Stel realistische doelen

Tijdens de vakantie heb je (soms letterlijk) zeeën van tijd om na te denken over je leven. Grote kans dat je een wens of goed voornemen bedenkt. Zoals meer sporten, gezonder eten of meer tijd doorbrengen met de kinderen. Het kan ook zijn dat je iets nieuws wil leren, op het werk of in je vrije tijd. Hoe maak je jouw doelen waar? 

Eerst moet je ze concreet maken. Wat betekent meer quality time met je gezin voor jou: is dat vaker samen eten, een maandelijkse familiedag of elke middag thee drinken? Maak je doel zo specifiek mogelijk en wees daarin realistisch. Dat geldt ook voor andere wensen, zoals gezonder eten. Weet je niet goed hoe je moet beginnen? Forever’s C9 is de ideale kickstart voor jouw gezonde levensstijl.

Back in shape met C9

Heb je na de vakantie last van een opgeblazen gevoel of wil je nu écht werk maken van die gezonde leefstijl? Gun jezelf een vliegende start met het cleansingprogramma C9. Met dit negendaagse plan kom jij gauw weer in vorm.

C9 is een helder voedingsplan met uitgebalanceerde voedingssupplementen en smaakvolle proteïneshakes. Je leert hoe je slechte eetpatronen doorbreekt en gezonde keuzes maakt. Niet alleen gedurende die negen dagen, maar ook op de lange termijn. En dat zonder het gedoe van recepten uitzoeken of calorieën tellen. 

Vergeet niet te ontspannen

Ja, de vakantie is weer voorbij en ja, de zon gaat steeds eerder onder. Maar dat betekent niet dat het gelijk klaar is met de ontspanning. Het schijnt juist gezond te zijn om het vakantiegevoel zo lang mogelijk vast te houden; het verlaagt je stress. Hieronder alvast wat tips:

Weekend is écht weekend

Reserveer het weekend voor leuke activiteiten met het gezin. Ga bijvoorbeeld naar een toeristische attractie in eigen stad, dan kijk je ineens met hele andere ogen naar je vertrouwde woonplaats.

Tweede leven voor je zonnebrand

Gebruik het laatste beetje zonnebrand als body lotion. Het ruikt zo heerlijk én het beschermt je tegen de herfstzon, die best fel kan zijn. Last van een droge huid? Smeer gerust wat hydraterende aftersun op!

Afspeellijst vol herinneringen

Maak een afspeellijst met vakantiehitjes van het hele gezin. Welke liedjes draaiden jullie altijd in de auto of op een zomerse dag in de tuin? Door die muziek af en toe weer op te zetten, blijven jullie herinneringen extra levendig.