Smaken van Forever: oktober

Mijn lichaamAnne von Gleich

Het is herfst! En dat vraagt om een nieuw recept dat bij het seizoen past. Voor de maand oktober hebben we twee recepten met kersen in de hoofdrol: de shake met de smaak van Schwarzwalder Kirsch en kersentruffels. Dat zijn twee zoete, maar gezonde snacks vol vezels. Bekijk hier wat je nodig hebt en hoe je deze heerlijke hapjes maakt.

Shake: Schwarzwalder Kirsch taart

Ingrediënten voor 1 shake:

  • 1 schep Forever Lite Ultra Chocolade
  • 300 ml havermelk
  • 1 tl Forever Bee Honing
  • 1 handvol aardbeien
  • 1 handvol bosbessen
  • 1 handvol kersen

Zo maak je het:
Mix de ingrediënten in een blender tot ze de gewenste consistentie hebben en geniet ervan!

Truffels: Cherry Bakewell

Ingrediënten voor 15-20 truffels:

  • 200 gr (Medjoul) dadels
  • 200 gr amandelen
  • 100 gr gedroogde, zure Morello-kersen
  • 50 gr Forever Lite Ultra Chocolade
  • 50 gr zongedroogde rozijnen
  • ¾ tl (Frans) amandelextract
  • 50 gr chocolade (90% cacao)

Zo maak je het:
1. Doe alle ingrediënten - behalve de chocolade en tien kersen - in een keukenmachine en maal een paar minuten tot het een grote bal wordt.
2. Verdeel het mengsel in gelijke stukken en rol er kleine balletjes van. Snijd de tien extra kersen doormidden.
3. Smelt de chocolade au bain-marie en bedek met twee lepels elk balletje voorzichtig met een dun laagje chocolade.
4. Leg de truffels op een bakplaat met bakpapier.
5. Leg op elke truffel een halve kers en zet de truffels een uur in de koelkast om op te stijven. Eet smakelijk!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ontvang elke maand de laatste artikelen en nieuws over onze producten.