Recept van de maand: januari

Mijn lichaamAloe Life

Om gezond te eten hoef je geen uren in de keuken te staan. En je hoeft ook geen dure ingrediënten of saaie recepten te gebruiken. De komende 4 maanden geven wij je heerlijke én gezonde recepten die stuk voor stuk in minder dan een uur te bereiden zijn. Weet je wat het mooiste is? Ze bevatten maar vijf ingrediënten! Dit recept is perfect voor iedereen die gezond wil leven, maar door een druk gezinsleven te weinig tijd heeft. Of voor degene met een kleine portemonnee. We begrijpen dat het in zo’n situatie lastig is om je gezondheidsdoelen na te streven. Daarom helpen we je op weg!

Welk gerecht staat er vanavond op het menu?

Gezonde boerenkool & spruitensalade met citroen

3-4 PERSONEN | 20 MINUTEN

Ingrediënten

  • 500 gram spruiten
  • 500 gram boerenkool
  • 250 gram gehakte walnoten of amandelen
  • 250 gram geraspte Pecorino kaas
  • 60 ml vers citroensap

Uit de kast

  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 1 theelepel Franse mosterd (optioneel)

Bereiding

Leg folie op een bakplaat. Rooster de walnoten 5-8 minuten bij 180 graden in de oven (met amandelen niet nodig). Houd ze goed in de gaten, want ze branden snel aan. Snij de blaadjes van de spruiten in dunne reepjes, snij de boerenkool fijn en gooi de stengels weg. Braad de spruitjesbladeren en de boerenkool enkele minuten in wat olie totdat alles zacht is, en doe het daarna in een middelgrote schaal. Vermeng in een kannetje het citroensap met de knoflook, kruiden en (indien gewenst) de mosterd, en giet dit over de spruitjesbladeren en de boerenkool.

Voeg de walnoten (of amandelen) en de kaas eraan toe en hussel alles goed door elkaar en laat ongeveer 20 minuten staan zodat de smaken samensmelten. Dit is de perfecte salade om te maken als je, bijvoorbeeld na de feestdagen, spruitjes over hebt.

 

Probeer deze ook eens:

Zoete aardappel chilisoep

Geroosterde groenten en kip quinoa

Vis met olijf en tomaat