Huidverzorging in de zomer: Your Super Summer Skincare Guide

Mijn lichaamAloe Life

De zomer is een heerlijke tijd! De winter lijkt eeuwen geleden en truien maken plaats voor korte mouwen, shorts en zomerjurkjes. De natuur is heerlijk groen, de dagen zijn lang en – of je nou even een frisse neus gaat halen of je met een goed boek terugtrekt in de schaduw – de zomer is een verrukkelijk seizoen. Maar niet per se voor je huid…

De huid niet goed beschermen tegen de zon kan al snel een eind maken aan het grote genieten. Wist je dat langdurige blootstelling aan zonlicht zo’n 90% van de huidproblemen veroorzaakt? Denk hierbij aan uitdroging, verslapping, pigmentvlekken, veroudering en verbranding van de huid. Gelukkig kun je jouw huid een handje helpen!

Holly Stout, Forever Living Product's Director of Product Development, zegt dat het begin van de zomer een uitstekend moment is om je huidverzorging naar een hoger plan te tillen. Met wat kleine aanpassingen en toevoegingen aan je dagelijkse routine help je je huid er op z’n mooist uit te laten zien, ook in de zomer. Bekijk de tips!

Stap 1: Boost je dagelijkse hydratatie ritueel

In de zomer krijgt je huid het flink te verduren door factoren van buitenaf, denk alleen al aan de krachtige zonnestralen en luchtvervuiling. Veel buiten zijn onttrekt vocht aan je huid en daarom benadrukt Holly het belang van hydratatie van je huid, juist in de zomermaanden.

De eerste stap om je huid optimaal te kunnen hydrateren is scrubben. Hiermee verwijder je dode huidcellen en vuil, waardoor je huid gaat glanzen en het vocht beter kan opnemen. Zoek je nog een goede scrubgel? Forever’s smoothing exfoliator bevat Jojoba-korreltjes en een combinatie van natuurlijke en wetenschappelijk ontwikkelde ingrediënten.

Scrubben maakt je huid klaar voor de volgende stap: hydrateren. Volgens Holly is de aloe activator de ideale hydratatie voor de zomermaanden. De basis bestaat uit 98% pure aloë vera-gel, dat zorgt voor een verfrissend en kalmerend effect op je huid. Voor extra verkoeling kun je de aloe activator in de koelkast bewaren.

Een andere optie is Forever’s nieuwe hydrating serum. Dit innovatieve serum brengt veel vocht in en bevat hyaluronzuur, dat een grote rol speelt bij de hydratatie van de huid. Hyaluronzuur wordt door het lichaam aangemaakt, maar heeft helaas een kortdurende werking, vooral als je veel in de zon bent. “Het hydrating serum is daarom een mooie aanvulling op wat je huid zelf al aan hyaluronzuur aanmaakt", zegt Holly hierover.

Hydratingserum

Stap 2: Bescherm je huid tegen UVA en UVB stralen

Het behoeft geen betoog dat het beschermen van je huid tegen schadelijke UV-straling een must is. Holly raadt voor de dagelijkse verzorging de protecting day lotion aan: hierin wordt aloë vera gecombineerd met andere krachtige ingrediënten en een natuurlijke, minerale SPF 20. “Het bijzondere aan dit product is dat het meer biedt dan bescherming tegen schadelijke invloeden van de zon”, zegt Holly. “De protecting day lotion werkt namelijk ook vochtinbrengend en gaat huidveroudering tegen. Drie-in-een, dus.”

Als je lang in de zon bent, is een langdurig werkend verzorgingsproduct met een hoge zonbeschermingsfactor de beste vriend van je huid. Forever Aloe Sunscreen biedt SPF 30 en is bovendien 80 minuten waterproof. Maar wat dit product pas écht bijzonder maakt, is de combinatie van pure aloë vera-gel en non-nano zinkoxide. Aloë vera-gel zorgt ervoor dat je huid het vocht vasthoudt, terwijl non-nano zinkoxide je huid beschermt tegen schadelijke UV-straling, zowel UVA als UVB. Extra mooi meegenomen: de Aloe Sunscreen schaadt de koraalriffen niet, in tegenstelling tot sommige andere zonnebrand. Dus met dit product kun je volop genieten van een dagje strand zonder het ecosysteem van de oceaan in gevaar te brengen.

Wat doet UVA- en UVB-straling met je huid?

De straling van de zon die de aarde bereikt, bestaat voor 95% uit UVA-straling. Deze dringt diep door in de huid en speelt een belangrijke rol in huidveroudering en het ontstaan van rimpels. UVB-stralen zijn vooral schadelijk voor de opperhuid en kunnen leiden tot roodheid en verbranding.

Stap 3: Een gezondere huid van binnenuit

Een glanzende, gezonde huid komt van binnenuit. Holly raadt aan om - juist in de zomer - je voedingspatroon aan te vullen met supplementen die de huid ondersteunen. Hiervoor beveelt ze met name infinite by Forever® firming complex aan. Dit unieke beautysupplement is gericht op het verminderen van de eerste tekenen van huidveroudering. De formule bevat een unieke, glutenvrije mix van Franse meloenconcentraat, phytoceramides (tarwelipide-extract) en marine-collageen. Het ondersteunt actief het behoud van een jong- en energiek uitziende huid.

Haal het maximale uit de zomer

Kortom, geniet van de zon, maar vergeet je huid niet te verzorgen. Met bovenstaande drie stappen haal je het maximale uit de zomer! Geniet ervan.