5 skincare tips voor de wintermaanden

Mijn lichaamIris Tuinder

De temperatuur daalt en het weer slaat om nu we richting de winter gaan. Wist je dat deze temperatuursverandering ook invloed kan hebben op jouw huid?

Koude temperaturen kunnen zorgen voor een verminderde bloedsomloop, wat weer tot een matte, droge, geïrriteerde of jeukende huid kan leiden. Sterker nog, in de winter kan je huid een hele andere conditie aannemen dan in de zomer. Een vette huid kan ineens omslaan naar een gecombineerd huidtype, een gecombineerde huid zou ineens droog kunnen aanvoelen en een droge huid zou zomaar rode vlekjes en oneffenheden kunnen vertonen. Los van het feit dat je huidtype kan variëren in de verschillende seizoenen die ons land rijk is, is de grootste uitdaging om je huid te blijven hydrateren. Hieronder lees je een aantal tips die helpen om je huid winterproof te maken én te houden!

1. Begin met exfoliëren

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar door een exfoliant toe te voegen aan je dagelijkse verzorgingsroutine, zouden je crèmes en lotions beter werken. Je huid geeft telkens dode huidcellen af en als deze niet worden verwijderd, zouden moisturizers niet goed kunnen worden opgenomen door je huid.

Onze Forever Aloe Scrub is een zachte exfoliant die hele kleine deeltjes jojoba bevat, die je huid teder zullen scrubben. Dit product bevat daarnaast ook nog verzachtende eigenschappen van aloë vera. Een exfoliant gebruik je normaliter niet dagelijks, maar deze zou je wél op dagelijkse basis kunnen gebruiken.

2. Ga nóg zachter met die moisturizer

Eigenlijk zou iedereen tijdens de wintermaanden een rijke en vette moisturizer voor gezicht en lichaam moeten gebruiken, ook als je persoonlijk van ‘lichtere’ lotions houdt. Voor je gezicht zou je het verzachtende en verrijkende Infinite by Forever Advanced Skincare System. Deze indrukwekkende skincare-lijn bevat vier producten die je huid zacht en stevig houden en je huid zowel van binnen als van buiten voeden. Het Firming Serum en de Restoring Crème bevatten beide verzachtende ingrediënten. Dat maakt deze producten perfect om het vochttekort in je huid aan te vullen tijdens koude winterdagen.

Forever F.I.T. ambassadeur Kristina Rihanoff is groot fan van de Infinite-lijn, vanwege de natuurlijke ingrediënten zoals appelciderazijn en cacaoboter, die de huidconditie zichtbaar doen verbeteren.

3. Gebruik een herstellend masker

Een herstellend gezichtsmasker doet wonderen voor een geïrriteerd en gehavend winterhuidje. Naast het tweemaal daags aanbrengen van de Infinite-lijn huidverzorgingsproducten, verwent Kristina haar huid met Forever’s Marine Mask, welke het vochttekort in de huid aanvult en balanceert. Het masker bevat aloë vera, honing, komkommerextract en zeemineralen en zal je huid fris en nieuw laten aanvoelen. Probeer het eens; je huid zal je zichtbaar dankbaar zijn!

Een andere optie is Kristina’s huisgemaakte masker. Dit Russische masker, dat al generaties lang door Kristina’s familieleden wordt gebruikt, is het geheime wapen voor een zacht en stralend huidje. Om dit masker zelf te maken meng je een theelepel extra virgin olijfolie, een theelepel Forever Bee Honey en een eidooier. Breng dit aan op je huid, laat 10-15 minuten intrekken en was het er dan af.

4. Houd je niet in met de bodylotion

Studies hebben uitgewezen dat het perfecte moment om bodylotion aan te brengen, drie minuten na het douchen is. Na die drie minuten zou een bodylotion het beste door de huid worden opgenomen en het optimale resultaat geven. Aloe Lotion en Aloe Moisturizing Lotion bevatten beide pure aloë vera, dat helpt je te huid te verzachten.

Beide producten zijn ideaal voor een droge en schrale huid. De formule in deze lotions zou de collageen hoeveelheid in je huid verbeteren en ervoor zorgen dat je huid elastisch en soepel blijft. Indien je op zoek bent naar een lotion die iets lichter is van textuur, zou de Aloe Lotion soelaas kunnen bieden (de Aloe Moisturizing Lotion is iets dikker). Beide lotions zijn overigens perfecte vochtinbrengers en zorgen ervoor dat je huid weer zijdezacht aanvoelt.

5. Vergeet je lippen niet!

Droge, gescheurde lippen zijn niet ongewoon in de winter. Veel mensen maken dit alleen maar erger door telkens aan hun lippen te likken, in de veronderstelling dat dit helpt. Helaas zorgt speeksel in combinatie met koude lucht er alleen maar voor dat je lippen nog geïrriteerder zullen raken. Aloe Lips zal je droge lippen kunnen verzachten door de unieke samenstelling van aloë vera, jojoba en bijenwas. Deze formule heeft niet alleen een vochtinbrengende werking, maar zorgt er ook voor dat je lippen niet meer uitdrogen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!