De kracht van aromatherapie

Mijn geestJessica Hoeben

Is het je ooit opgevallen dat bepaalde geuren je geest naar een specifieke tijd en plaats kunnen brengen? Misschien herinnert een specifieke geur je aan een favoriet familierecept. Of brengt deze je terug naar die ene strandvakantie, een herinnering die zó levendig is dat je de zon bijna op je huid voelt. Geuren zijn nauw verbonden met ons geheugen, en daarom kan het ruiken van iets bekends aanvoelen alsof je terugblikt op een specifieke momentopname. Dit kan een helende werking hebben en dit helpt waanzinnig goed om te ontspannen. Niet zo gek dus, dat zoveel mensen zweren bij aromatherapie.

Al eeuwenlang worden etherische oliën gebruikt voor aromatherapie. Het ondersteunt je lichaam op natuurlijke wijze, stimuleert je zintuigen en helpt je om je zowel innerlijk als uiterlijk beter te voelen.

De bijzondere eigenschap van geur is dat deze direct een hele sterke emotionele reactie losmaakt. Die begint wanneer reuk receptorcellen in je neusholte elektrische impulsen sturen. Deze activeren delen van je hersenen, die verband houden met je geheugen, emotie, stemming en nog veel meer. Forever Essential Oils hebben hun magische werking te danken aan dit verbazingwekkende proces, en begeleiden je geest en lichaam naar innerlijke rust, kalmering en een scherp bewustzijn.

Soorten Forever Essential Oils

Elke geurnoot biedt verschillende voordelen, afhankelijk van hoe het reukvermogen en de hersenen met elkaar samenwerken. Deze geurnoten worden vervolgens gecombineerd om synergetische melanges te maken, waarbij elke melange een eigen werking heeft.

Forever Essential Oils Lavender wordt gemaakt van lavendel die is gekweekt en geoogst in Bulgarije. Hier zijn de groeiomstandigheden ideaal voor oliën met een hoog gehalte aan linalylacetaat, wat in lavendel zit. Hierdoor is de lavendelolie extra fruitig en zoet. Het is dé klassieke olie voor verjonging, ontspanning en kalmering.

Forever Essential Oils Lemon is gemaakt met citroenen uit Argentinië en Californië. De citroenen worden met de hand geoogst en zorgvuldig uitgehard tot ze de perfecte rijpheid bereiken. Dit zorgt ervoor dat het fruit sappiger en aromatischer is, en dat het krachtige etherische oliën produceert. Met zijn kenmerkende geur is dit een heerlijke olie om lekker op te frissen, je krachtig te voelen en om geactiveerd te raken.

Forever Essential Oils Peppermint wordt gemaakt met bladeren die zijn geoogst uit de uitlopers van de Himalaya in India, waar het klimaat en de bodem krachtige pepermunt van topkwaliteit produceren. Het resultaat is een essentiële olie die verkoelt, verfrist, de geest zuivert en stimuleert.

Forever Essential Oils Defense is een mix van zeven van de hoogste kwaliteit therapeutische oliën uit zes landen over de hele wereld: kruidnagel en kaneelschors olie uit Madagaskar, sinaasappel uit de Verenigde Staten, wierook uit Somalië, rozemarijn uit Hongarije, eucalyptus citriodora olie uit Australië en jeneverbes uit Nepal.

Al onze etherische oliën zijn afkomstig van de best denkbare planten. Want onze Forever Essential Oils komen alleen van planten die onder ideale omstandigheden worden gekweekt en geoogst. We halen ze óveral vandaan, waar in de wereld de omstandigheden ook maar het beste zijn, om iedere olie te voorzien van topkwaliteit aroma’s. 

Hoe je etherische oliën kunt gebruiken

Etherische oliën bieden een veelzijdige manier om de kracht van aromatherapie in huis te halen, maar ook om hier onderweg van te genieten. Net als dat er verschillende aroma’s en melanges zijn voor specifieke stemmingen, zijn er ook verschillende manieren om van aromatherapie te genieten.

Het verspreiden van etherische oliën creëert, door de krachtige etherische oliemoleculen, een aromatische mist. Hierdoor heb je er maar weinig van nodig om hele ruimtes heerlijk te laten ruiken. Er zijn veel verschillende diffusers op de markt die je kunt uitzoeken op wat bij je past.

Tip! Ga voor een diffuser die de oliën vernevelt, door koele lucht te gebruiken, of die de oliën in water verspreidt. Worden de oliën namelijk aan hitte blootgesteld, dan heeft dit een negatieve invloed op hun chemische samenstelling, wat het geureffect verkleint.

Weet je niet zeker of zo’n diffuser iets voor je is? Dan zijn er nog tal van andere mogelijkheden om te genieten van de heerlijke geuren. Je kunt de oliën namelijk ook toevoegen aan een kom, met of zonder water, en met je kleren in de droger doen. Hierdoor zullen je kleren extra lekker ruiken. Een andere optie: doe wat olie in een spuitbus met water en spray het door je huis.

Zelf kennismaken met aromatherapie en Forever Essential Oils?

Eens testen of geur ook op jou zo’n fijne en ontspannende werking heeft? Met Forever Essential Oils kun je zelf de voordelen van aromatherapie beleven, waar en wanneer je maar wilt. Gebruik ze afzonderlijk of maak je eigen melange. Gun jezelf dat extra moment om eens diep in (en ook weer uit!) te ademen en breng de harmonie in je leven terug met deze pure, krachtige etherische oliën.

Forever Essential Olis aanschaffen?
Forever is een netwerkmarketingorganisatie en realiseert haar verkoop door middel van zogenoemde distributeurs/persoonlijke verkopers. Ze treden op als zelfstandig ondernemers en zijn vrij in hun eigen manier van werken en het opbouwen van een inkomen. Het Forever Benelux kantoor in Baarn (Nederland) ondersteunt hen. Ken je geen Forever Business Owner? Neem dan contact op met ons Service Team (support@foreverliving.nl) om jou in contact te brengen met een persoonlijke verkoper bij jou in de buurt. Alvast veel plezier met je aankoop!

Of bekijk eerst de productbrochure